Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Zaterdag 14 september 2019 Muziekgroep De Notenkrakers in Kinderwereld tijdens Open Monumentendag.

Zaterdag 14 september 2019  Muziekgroep De Notenkrakers in Kinderwereld tijdens Open Monumentendag.

Kinderwereld is jarig en viert dit tijdens de Open Monumentendagen op zaterdag 14 september 2019 met een optreden van de muziekgroep De Notenkrakers.

Het museumgebouw, bij velen ook wel bekend als het Pietershuis, was vanaf de jaren veertig in de vorige eeuw tientallen jaren bewoond door de meest bekende huisarts in Roden en omstreken, namelijk dokter Pieters en zijn gezin.

Het pand ademt de sfeer van het verleden waarin de unieke speelgoedcollectie van Kinderwereld volledig tot haar recht komt.

In het kader van de Open Monumentendagen is het museum alleen op zaterdag 14 september a.s. gratis toegankelijk.

’s Middags tussen 14 en 16 uur vinden in het museumcafé optredens plaats van muziekgroep De Notenkrakers uit Assen.

Het gezelschap bestaat uit een twintigtal enthousiaste muzikanten met een verstandelijke en/of meervoudige beperking. Met hun instrumenten, zoals het keyboard, de fluit, het mondorgel en groot en klein slagwerk, spelen ze de sterren van de hemel.

Viert u het monumentale feestje op zaterdag 14 september met ons mee?

Het museum is zaterdag 14 september a.s. geopend tussen 11 en 17 uur.